Top 10 kinderfeestjes

De leukste kinderfeestjes in heel Nederland

Avonturenfeestje op elke locatie.

Een groep kinderen is bezig met een heksen kinderfeestje

Bij 4tot12 Kinderfeestjes kun je superleuke, kleurrijke speurtochtpakketten bestellen. Zoals de naam al suggereert, zijn de feestjes geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ze hebben diverse thema’s in verschillende leeftijdscategorieën: 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Zo kun je een speurtocht kiezen die aansluit op de belevingswereld en interesses van jouw kind.

De pakketten voor de allerkleinsten kosten € 59,50. De pakketten uit de twee hogere leeftijdscategorieën kosten € 69,50. Verder betaal je € 3,95 aan verzendkosten. Wanneer je vóór 13:00 uur bestelt op een werkdag, wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden. Je ontvangt dan snel een pakketje in de brievenbus met alle materialen die je nodig hebt voor de speurtocht.

Wanneer je het pakket ontvangt, is het de bedoeling dat je met behulp van Google Maps een plattegrond print van de omgeving waar je de route gaat uitzetten voor de speurtocht. In het pakket zit een gekleurde blanco plattegrond en carbonpapier, zodat je jouw route daarop kan overtrekken. Je verstopt de gekleurde envelopjes met de opdrachten op de route en geeft vervolgens met de stickertjes aan waar de envelopjes verstopt liggen.

Een schatkaart voor een speurtocht kinderfeestje.

Wij gingen voor de speurtocht Magische Merel. Het feestje begon met een video waarin Magische Merel uitlegt wat er gebeurd is. Tovenaarsleerling Bram heeft zichzelf tijdens het oefenen voor de tovenaarstest per ongeluk omgetoverd tot een konijn. Maar omdat Magische Merel het druk heeft, heeft ze de hulp van de kinderen nodig om Bram weer terug te toveren. Hiervoor moeten ze eerst het tovenaarsexamen halen. We hebben de video bekeken op de iPad, dat werkte gelukkig goed.

Kinderen zoeken iets op in hun magische handboek

Daarna heb ik handboekjes en taakkaarten verdeeld. In de magische handboekjes zat een pagina waar de kinderen hun foto konden plakken en hun naam konden opschrijven. Dat gaf echt een persoonlijke touch. Verder staat er allerlei informatie in die nodig is om de opdrachten te kunnen volbrengen.

Een meisje laat een tas zien voor de speurtocht

Toen was het zo ver: de kinderen gingen op zoek naar het eerste envelopje. Ze waren al helemaal in de juiste sfeer. Ze pakten stokken van de grond en gingen die als toverstaf gebruiken, terwijl ze allerlei zelfverzonnen toverspreuken riepen. Bij het vinden van het eerste envelopje sloeg al die energie om in volle concentratie. Met behulp van de plattegrond en het handboekje hebben de kinderen één voor één alle envelopjes gevonden en de opdrachten voltooid.

Een heksen kinderfeestje

Daarna was het tijd om hun oplossing door te geven op de eindwebsite. Gelukt! De kinderen hebben allemaal hun tovenaarsexamen gehaald en Bram weer teruggetoverd. Er volgde nog een leuk afsluitend filmpje van Magische Merel met een verrassing: ze moesten de lintjes volgen om nog een beloning te ontvangen. Deze bestond uit een oorkonde en een Magische Merel munt. De meiden voelden zich nu echte heksen!

Een interactief kinderfeestje met gebruik van internet.

Het feestje was zeer geslaagd en het was erg fijn dat vrijwel alles al geregeld was. Wij hebben gelukkig helemaal geen problemen gehad tijdens het feestje, maar mocht er iets misgaan, dan kun je altijd contact opnemen met een noodlijn waar snel op gereageerd wordt. Dat vond ik een erg prettig idee. Maar het allerbelangrijkste: de kinderen hebben genoten!

Via deze link ga je naar de website van 4tot12 kinderfeestjes.