Top 10 kinderfeestjes

De leukste kinderfeestjes in heel Nederland

Klim- en klauterfeestje in een klimbos.

Een kinderfeestje bij klimbos Garderen

Klimbos Garderen is misschien wel het bekendste klimbos in heel Nederland. In ieder geval het hoogste klimbos! Maar geen zorgen, ze hebben ook een parcours voor de kleinere kinderen. Het is dan ook zeker geschikt voor een leuk, actief en avontuurlijk kinderfeestje.

Mijn kinderen en man zijn allemaal heel sportief en vinden dit echt fantastisch. Maar als moeder is het toch wel een beetje spannend, zo’n klimbos. Daarom vond ik het erg prettig dat Klimbos Garderen op hun website een uitgebreide uitleg heeft over veiligheid. Het is een TUV gecertificeerd pretpark waar je continu gezekerd bent door het Expoglider systeem. Als je hier wat meer over wil weten, zou ik je willen verwijzen naar de website. Ook in het klimbos zelf word je nog even extra gerustgesteld tijdens een collectieve basisinstructie. De instructie was kort en duidelijk, wat fijn is als je met een groep kinderen op pad bent.

Een actief klimfeestje.

Ook de professionaliteit van de medewerkers gaf me wat rust. Al na 10 minuten kreeg één van de uitgenodigde kinderen opeens toch hoogtevrees, en onze begeleider ging daar ontzettend fijn mee om. Bijna elk kind vond het op een bepaald moment wel even spannend, maar door de hulp en geruststelling van de medewerker is er nooit iemand achtergebleven. Er was altijd een medewerker beschikbaar om tips te geven, maar de kinderen kregen wel gewoon de ruimte om alles lekker zelf te ontdekken.

Klimbos Garderen tijdens een kinderfeestje.

Alle kinderen die op ons kinderfeestje kwamen, waren groter dan 1 meter 20. Daarom konden zij uit acht van de negen verschillende parcoursen kiezen. Per drie kinderen moest er één persoon van 13 jaar of ouder meeklimmen. Wij waren met zes kinderen, dus en mijn man hadden ieder één groepje. Wij dachten er heel luchtig over: dat doen we wel even, toch? Nou, we moeten eerlijk bekennen… het was wel wat uitdagender dan we hadden gedacht. Des te trotser waren we op de kinderen, die al die spannende uitdagingen met beide handen aangrepen.

Een leuk buiten feestje bij Klimbos Garderen

Aan het eind van het feestje kregen alle kinderen een zakje chips, ranja en een klimdiploma. Verder hebben wij nog gekozen voor een patatmaaltijd van €3,75 per persoon. Dat was wel welkom na al dat geklauter. Moe maar voldaan gingen we naar huis: wat een geslaagd kinderfeestje!

Via deze link ga je naar de website van Klimbos Garderen.