Top 10 kinderfeestjes

De leukste kinderfeestjes in heel Nederland

Een spannend kinderfeestje.

Een jongen is aan het bellen tijdens het kinderfeestje

Bij Spyctive Misdaadspellen kun je een superleuk en spannend kinderfeestje bestellen. De kinderen worden tijdens dit feestje spionnen en/of detectives en gaan een spannende missie beleven om een misdaad te voorkomen of op te lossen.

Op de website van Spyctive kun je een pakket bestellen waar de top secret missiemap inzit. Een pakket voor maximaal 15 deelnemers kost in de leeftijdscategorie 7-10 jaar €99,50 en in de leeftijdscategorie 10-13 jaar €119,50. Daar komen dan nog wel de verzendkosten van €3,95 bij. Bestel je je pakket vóór 13:00 uur, dan wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden met PostNL. Je hebt het pakket dus lekker snel in huis. En het voordeel is, je kunt ook gewoon met factuur betalen. Dus als je het geld nog even niet hebt, maar al wel snel de uitnodigingen nodig hebt, ontvang je gewoon het pakket en kun je later betalen.

Je kunt ook nog kiezen tussen een binnenmissie of een buitenmissie. Weet je dit nog niet zeker van tevoren? Dan is dat ook geen probleem, want bij het bestellen kun je al aangeven of je het weer wil afwachten. Zo valt je kinderfeestje niet onverwacht in het water. Je kunt er (voor een bedrag van €2,95) voor kiezen om wel de uitnodigingen te laten opsturen, zodat je die alvast kunt rondbrengen. Superhandig geregeld, want je weet het maar nooit met het weer in Nederland…

Een meisje schrijft een code op tijdens het feestje

Wanneer je het pakket binnen hebt, moet je zelf nog wel enige voorbereidingen treffen. Zelf was ik hier ongeveer anderhalf uur mee bezig. Je begint met het printen van een plattegrond van de omgeving waar je de missie wil laten plaatsvinden. In deze omgeving verstop je gekleurde enveloppen waar opdrachten in zitten. Op de plattegrond geef je vervolgens met behulp van een stickertje aan waar je de enveloppen hebt verstopt.

Op de dag van het feestje mochten de kinderen de missiemap openen en keken ze een spannend filmpje, waarin duidelijk werd wat ze moesten doen. Wij hebben gekozen voor de missie ‘Spionnen in nood’. Het verhaal ging over een computer in een geheime kamer, die de spionnen moesten uitschakelen. Dit was niet gelukt, en de spionnen zaten nu opgesloten in deze geheime kamer. Zij vroegen de kinderen om hulp via de beveiligingscamera’s. De kinderen moesten een code zien te vinden waarmee ze de deur van de geheime kamer kunnen openen. Ik liet het filmpje zien op de iPad, dat werkte erg soepel en handig.

Een meisje kijkt in de camera

Daarna verdeelde ik spionnenboekjes en taakkaarten onder de kinderen. De boekjes waren heel leuk vormgegeven: je kon ze zelfs personaliseren door er een persoonlijke foto in te plakken en een spionnennaam te verzinnen. Zo hebben de kinderen een leuk aandenken aan het kinderfeestje. Ook stond hier allerlei informatie in die relevant is voor de nieuwe spionnen. Vervolgens moesten we naar een speciale website waar de kinderen de locatie van het eerste envelopje te horen kregen. De kinderen vonden het nu al súper spannend! In de gekleurde envelopjes zitten opdrachten, die ze met behulp van het spionnenboekje en de missiemap moesten oplossen. Ook zat er in elk envelopje weer een aanwijzing naar het nieuwe envelopje.

Kinderen verstoppen zich tijdens het feestje

Wat ik zelf ontzettend leuk vond aan Spyctive, is dat er tijdens de missie live telefooncontact is met de geheim agenten. Hierdoor wordt de missie levensecht. De begeleider deed het zo leuk, dat de kinderen helemaal in het verhaal opgingen. Elke onschuldige voorbijganger was ineens een verdachte, en de geheim agent speelde hier perfect op in. Ook voelde de begeleider goed aan wanneer het net iets té spannend wordt. Hier wordt vervolgens vakkundig mee omgegaan zodat alle kinderen weer op hun gemak zijn.

De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin gehad op dit spannende kinderfeestje, en er wordt nog weken over nagepraat. En, ook niet onbelangrijk: de service en begeleiding was helemaal top! Dit feestje heeft de eerste plaats in onze top 10 dan ook dubbel en dwars verdiend.

Spyctive heeft vier categorieën voor hun kinderfeestjes. Te weten voor 7 t/m 10 jaar buiten, 7 t/m 10 jaar binnen, 10 t/m 13 jaar buiten en 10 t/m 13 jaar binnen. Wanneer je kind 10 jaar is, is het goed om te weten dat je afgaat op de leeftijd van de hele groep. Zijn de kinderen 9 en 10 jaar, dan kies je voor de leeftijd t/m 10 jaar. En zijn de kinderen 10 en 11 jaar, dan kies je voor de leeftijd vanaf 10 jaar.

Via deze link ga je naar de website van Spyctive kinderfeestjes.